Kto się nie boi awangardy! 2019

Wystawa przedaukcyjna: 10–16 kwietnia, 2019

Od poniedziałku do soboty, w godz. 12:00–19:00

Artyści:

Krzysztof M. Bednarski, Natalia Brandt, Tomasz Ciecierski, Andrzej Dłużniewski, Ewa Harabasz, Irena Kalicka, Alicja Karska, Anna Konik, Jarosław Kozakiewicz, Barbara Kozłowska, Jarosław Kozłowski, Paweł Kwiek, Natalia LL, Andrzej Lachowicz, Zbigniew Libera, Ewa Partum, Tomasz Partyka, Andrzej Paruzel, Andrzej Pierzgalski, Mariola Przyjemska, Józef Robakowski, Andrzej Różycki, Jerzy Treliński, Teresa Tyszkiewicz, Ryszard Waśko, Aleksandra Went, Ryszard Winiarski, Krzysztof Wodiczko

KATALOG PL

KATALOG EN

Aukcja sztuki współczesnej oferująca prace czołowych twórców polskiej awangardy. Pod hasłem KTO SIĘ NIE BOI AWANGARDY! proponujemy prace klasyków awangardowych tendencji powojennej sztuki polskiej, artystów o kluczowym znaczeniu dla historii polskiej sztuki współczesnej, których dzieła znajdują się w prestiżowych kolekcjach muzealnych w Polsce i za granicą.

Aukcja jest wyjątkową okazją do nabycia dzieł znanych z książek i podręczników, ale nie funkcjonujących w komercyjnym obiegu sztuki. Oferta aukcyjna obejmuje prace kilkunastu czołowych twórców polskiej awangardy oraz artystów młodszego pokolenia, którzy w swojej sztuce kontynuują tradycje awangardy.

Wszystkie prace będą eksponowane w Fundacji Profile w ramach wystawy przedaukcyjnej  w dniach 10 – 16 kwietnia 2019, w godz. 12.00 - 19.00 w siedzibie Fundacji Profile.

Zlecenia można składać kontaktując się z fundacją mailowo lub telefonicznie lub za pośrednictwem serwisu ARTINFO.

ul. Franciszkańska 6

www.fundacjaprofile.pl