PER-FORM-FOTO.Wystawa podsumowująca cykl spotkań i warsztatów wokół splotu fotografii i performansu.

21 MAJA - 18 CZERWCA 2016,

Uczestnicy warsztatu ŚWIATŁO|SREBRO|ETER na grupowym autoportrecie wraz z prowadzącym Piotrem Pietrygą, fotografia w technice mokrego kolodionu na szkle, Fundacja Profile, 2016

Fundacja Profile zaprasza w sobotę 21 maja o godz. 18:00 na otwarcie wystawy podsumowującej cykl warsztatów artystycznych w ramach projektu PER-FORM-FOTO.

W wystawie udział biorą uczestnicy wszystkich trzech spotkań prowadzonych przez Irenę Kalicką, Piotra Pietrygę oraz Alicję Karską i Aleksandę Went. Autorski program warsztatów, sfrormułowany przez każdego z artystów, proponował twórcze zmierzenie się uczestników z fotografią jako dziedziną żywą i oddziałującą - zarówno z jej technologią, materią, jak i kulturowym znaczeniem.

Fotografie powstałe w ramach warsztatu poświęconego autoportretowi pt. WSPÓLNOTA MIESZKANIOWA, prowadzonego przez Irenę Kalicką (z lewej), fotografia kolorowa na papierze, Fundacja Profile, 2016

WSPÓLNOTA MIESZKANIOWA, warsztat fotograficzno-permormatywny z autoportretu, prowadzenie: Irena Kalicka, Fundacja Profile, 2016

ŚWIATŁO|SREBRO|ETER, warsztat z tradycyjnych technik analogowych dla dzieci [camera obscura, rayografia], prowadzenie Piotr Pietryga, Fundacja Profile, 2016

Leoś Hueckel-Śliwiński (lat 5), Portret mamy (Magda Hueckel), fotografia powstała w ramach warsztatu z tradycyjnych technik analogowych dla dzieci ŚWIATŁO|SREBRO|ETER, prowadzenie Piotr Pietryga, Fundacja Profile, 2016

Warsztat z tradycyjnych technik analogowych [mokry kolodion] pt. ŚWIATŁO|SREBRO|ETER, prowadzenie Piotr Pietryga, Fundacja Profile, 2016

Warsztat fotograficzno-performatywny w przestrzeni publicznej pt. W TLE I POZA TŁEM, prowadzenie: Alicja Karska i Aleksandra Went,  Fundacja Profile, 2016

Ewa Harabasz, Czerwień i fiolet

Irena Kalicka i Tomasz Partyka. Sztuczki i rzezie.

Rejestracje 2018