Zbigniew Libera

Jeden z najbardziej rozpoznawalnych polskich artystów współczesnych. Jest autorem obiektów, instalacji, filmów wideo, wideoinstalacji, fotografii, działań multimedialnych.

Z Fundacją Profile związany od 2008 roku. W tym czasie zaprezentował w przestrzeni galeryjnej Fundacji Profile dwie wystawy, "The Gay, Innocent and Heartless" w 2008 i "Rzeczywistość jest płaska" w 2010, przygotowane specjalnie dla fundacji, oraz zrealizował autorską książkę wydaną w 2008 przez Fundację Profile "The Gay, Innocent and Heartless". Oprócz wystaw indywidualnych, Fundacja Profile prezentuje corocznie prace artysty na międzynarodowych targach sztuki w Wiedniu Viennafair.

...wstecz

Ewa Harabasz, Czerwień i fiolet

Irena Kalicka i Tomasz Partyka. Sztuczki i rzezie.

Rejestracje 2018