CCNA EXAM 200-125 vce Routing and Switching 100-105 vce 300-075 vce 300-070 vce Exam Profile: Cisco 200-105 vce ICND2 v3.0 | Exam Details 300-101 vce EX300 vce

Procedery sztuki lat 70.

Katalog towarzyszący wystawie „Procedery sztuki lat 70.” przedstawia pierwsze działania performatywne w sztuce polskiej końca lat 60. i następnej dekady. Złożyła się na niego przede wszystkim dokumentacja fotograficzna i filmowa oraz archiwalne opisy i komentarze, które oferują wgląd w praktyki radykalnych artystów sytuujących się wówczas poza oficjalnym obiegiem sztuki, a obecnie zaliczanych do klasyków neo-awangardy.

Akcje Włodzimierza Borowskiego, Wojciecha Bruszewskiego, Andrzeja Dłużniewskiego, Jarosława Kozłowskiego, KwieKulik, Natalii LL, Andrzeja Matuszewskiego, Andrzeja Partum, Ewy Partum, Józefa Robakowskiego, Jerzego Rosołowicza, Warsztatu Formy Filmowej oraz Krzysztofa Wodiczko interpretowane są przez Luizę Nader w perspektywie „zwrotu performatywnego”, wiążącej je z pytaniami o autonomię twórczą okresu PRL.

Publikacja dwujęzyczna, liczba stron: 151

Ilustracje: kolorowe i czarnio-białe

Wymiary: 20,5 x 25,5 cm

Cena: 60 zł