CCNA EXAM 200-125 vce Routing and Switching 100-105 vce 300-075 vce 300-070 vce Exam Profile: Cisco 200-105 vce ICND2 v3.0 | Exam Details 300-101 vce EX300 vce certadept certificatedumps

Krzysztof Wodiczko. Przejście. 1969 - 1979

Katalog prezentuje prace Krzysztofa Wodiczki z lat 1969 – 1979, zachowane i zrekonstruowane, zrealizowane i te, które funkcjonowały jedynie w formie projektów, działania performatywne, efemeryczne oraz realizowane we współpracy z innymi artystami. Obszerna dokumentacja daje wgląd w sztukę Wodiczki z lat siedemdziesiątych, jego ironiczno-polemiczne sytuowanie się wobec modernistycznej tradycji i ówczesnej kultury artystycznej. Lektura wypowiedzi artysty, który odkrywał awangardową utopię i zideologizowaną kulturą ówczesnej Polski, pozwala w pracach z tego czasu odnaleźć tyleż krytyczny, co utopijny impuls dla całej jego późniejszej praktyki artystycznej. Tym materiałom towarzyszy tekst Andrzeja Turowskiego oraz wywiad z artystą.

Publikacja dostępna również w wersji anglojęzycznej

Liczba stron: 200

Ilustracje: kolorowe i czarno-białe

Wymiary: 20,5 x 26 cm