CCNA EXAM 200-125 vce Routing and Switching 100-105 vce CCNA Security 210-260 vce Official Cert Guide: 300-075 vce 300-070 vce Exam Profile: Cisco 200-105 vce ICND2 v3.0 | Exam Details 300-101 vce 300-115 vce Pass CISCO 200-310 vce exam - test questions SY0-401 vce 400-101 vce Red Hat Certified System Administrator - Exam EX200 vce 300-207 vce EX300 vce First-hand 400-051 vce exam dump
Sieć — sztuka dialogu

Książka ta jest pierwszym opracowaniem zawierającym wybór prac oraz  korespondencję artystów uczestniczących w Sieci. Zawiera także dokumentację  dwóch pokazów zbiorów z roku 1972 oraz pierwszej po 40 latach wystawy zorganizowanej w  Fundacji Profile.

Sztuka Wymiany. Kolekcja Józefa Robakowskiego. Uśpiony kapitał 4.

Sztuka wymiany. Kolekcja Józefa Robakowskiego to już czwarty z serii katalog towarzyszący cyklicznemu programowi prezentacji najbardziej znaczących prywatnych kolekcji sztuki współczesnej i nowoczesnej, realizowanego pod hasłem Uśpiony kapitał przez Fundację Profile i Muzeum Pałac w Wilanowie.

WITKACY I INNI

Witkacy i Inni. Z kolekcji Stefana Okołowicza i Ewy Franczak.

Katalo wystawy obejmuje unikatową kolekcję, obejmującą obszerny zbiór dzieł fotograficznych Stanisława Ignacego Witkiewicza oraz prace innych fotografów działających w XIX i XX wieku.

Alicja Karska & Aleksandra Went PANIE I PANOWIE

Autorska książka Alicji Karskiej i Aleksandry Went zatytułowana "Panie i Panowie" to wybór 200 zdjęć pokazujących witryny fryzjerskie fotografowane w różnych miastach świata.

Jarosław Kozłowski CUDZYSŁOWY

Książka jest próbą opowiedzenia o praktyce artystycznej Jarosława Kozłowskiego, opowiedzenia głosami dziesięciu autorów — historyków i krytyków sztuki, badaczy współczesnej kultury, kuratorów współpracujących z artystą.

Uśpiony Kapitał. Fotografia z kolekcji Cezarego Pieczyńskiego

Katalog wydany w zwiazku z wystawą Uśpiony Kapitał. Fotografia XX wieku z kolekcji Cezarego Pieczyńskiego

Zbigniew Libera THE GAY, INNOCENT AND THE HEARTLESS

Książka w autorskim opracowaniu Zbigniewa Libery obejmuje prawie 100 zdjęć przedstawiających sceny z partyzantami i sfotografowane teksty, napisaneprzez Liberę bądź zapożyczone od Burroughsa, Che Guevary czy twórcy „Piotrusia Pana”.

Aleksandra Polisiewicz WARTOPIA

Wartopia to projekt wirtualnej rekonstrukcji Warszawy według niezrealizowanych planów nazistowskich opracowanych w pierwszych latach II wojny światowej.W architektonicznych panoramach miasta, na barwnych wydrukach, ruchomych obrazach animacji filmowej i przestrzennych odwzorowaniach makiety wizualnych kształtów nabierają dwuznaczności w postrzeganiu historii.

WGW 2017 | Tomasz Partyka. MAŁE RZEZIE

ARCHIWA SZTUKI