KTO SIĘ NIE BOI AWANGARDY! Aukcja sztuki nowoczesnej

Krzysztof Bednarski, Natalia Brandt, Tomasz Ciecierski, Andrzej Dłużniewski, Mirosław Filonik, Irena Kalicka, Alicja Karska, Jarosław Kozakiewicz, Jarosław Kozłowski, Katarzyna Kozyra, Paweł Kwiek, Natalia LL, Andrzej Lachowicz, Zbigniew Libera, Łódź Kaliska, Ewa Partum, Tomasz Partyka, Andrzej Paruzel, Mariola Przyjemska,  Józef Robakowski, Andrzej Różycki, Paweł Susid, Teresa Tyszkiewicz, Aleksandra Went, Krzysztof Wodiczko

Aukcja sztuki współczesnej oferująca prace czołowych twórców polskiej awangardy. Pod hasłem  Kto się nie boi awangardy! proponujemy prace klasyków awangardowych tendencji powojennej sztuki polskiej, artystów o kluczowym znaczeniu dla historii polskiej sztuki współczesnej, których dzieła znajdują się w prestiżowych kolekcjach muzealnych w Polsce i za granicą.

Aukcja będzie wyjątkową okazją do nabycia dzieł znanych z książek i podręczników, ale nie funkcjonujących w komercyjnym obiegu sztuki. Oferta aukcyjna obejmuje prace kilkunastu czołowych twórców polskiej awangardy oraz artystów młodszego pokolenia, którzy w swojej sztuce kontynuują tradycje awangardy

Wszystkie prace będą eksponowane w ramach wystawy przedaukcyjnej prezentowanej w dniach 22.05.2018 - 30.05.2018  (od wtorku do soboty) w godz. 12.00 - 19.00 w siedzibie Fundacji Profile.

Katalog aukcyjny do pobrania

Katalog aukcji jest dostępny także na stronie: www.artinfo.pl

Widoki wystawy:

Natalia Brandt, Gry przesunięć