Spotkanie z Józefem Robakowskim | 17 maja, godz.19

O Witkacym

/archiwa sztuki 2/

Spotkanie dyskusyjne z Józefem Robakowskim: czwartek 17 maja 2018, godz. 19:00

Udział biorą: Grzegorz Musiał, Ewa Tatar, Krzysztof Pijarski, Bożena Czubak.

Wystawa przedłużona do 19 maja 2018, od wtorku do soboty, w godz. 12.00 – 19.00

Józef Robakowski, Portret formistyczny - Witkacemu, 1991, fotografia, dzięki uprzejmości artysty

W związku z wydaniem katalogu „Archiwa sztuki 2. Józef Robakowski. O Witkacym” Fundacja Profile zaprasza na spotkanie z udziałem Józefa Robakowskiego.

W dyskusji wokół wystawy oraz towarzyszącej jej publikacji udział wezmą: współautor scenariusza filmu "Witkacy" Grzegorz Musiał, badacze współczesnej kultury wizualnej: Ewa Tatar i Krzysztof Pijarski (Łódzka Szkoła Filmowa) oraz kuratorka wystawy Bożena Czubak.

Zapraszamy!

Rejestracje 2018