CCNA EXAM 200-125 vce Routing and Switching 100-105 vce 300-075 vce 300-070 vce Exam Profile: Cisco 200-105 vce ICND2 v3.0 | Exam Details 300-101 vce EX300 vce

BIOGRAFIE WARSZAWY 2 | SZLAKI BEZDOMNOŚCI

Idea Biografii Warszawy to stworzenie alternatywnej formuły przewodnika po mieście poprzez działania artystyczne, edukacyjne i animacyjne. Projekt zakłada szereg wydarzeń (od warsztatowych po teoretyczne), które ukażą historię miasta Warszawy, związane z nim legendy a także dynamikę procesów społeczno-kulturowych z perspektywy indywidualnych doświadczeń żyjących tu ludzi. Tytuł projektu odnosi się do konkretnych życiorysów zaproszonych do udziału osób, jak również w sposób symboliczny do wielorakich „twarzy” samego miasta jako społecznego organizmu. Założeniem projektu jest wspólne przyglądanie się historii nigdzie nie spisanej, "niekolorowanej" i "niepolukrowanej", alternatywnej wobec narracji znanych z ogólnodostępnych przewodników turystycznych.

Najważniejszymi bohaterami Biografii Warszawy są trzy grupy, które postrzegają miasto niejako oddolnie i to one wyznaczą osie tematyczne i problemowe kolejnych spotkań: osoby bezdomne, osoby niewidome oraz emigranci wojenni; środowiska skrajnie różne, lecz połączone i często skrzywdzone kategorią "inności". Osoby te pełnią rolę przewodników po mieście według indywidualnie opracowanych tras i to ich problemom zostaną poświęcone wydarzenia towarzyszące - działania z artystami i spotkania teoretyczne.

W Biografiach Warszawy 2 do wielkiej wyprawy po Warszawie zapraszają osoby, które mieszkały przez pewien okres swojego życia mieszkały na jej  ulicach. Opowiedzą jak doświadczają miejsc, które znają z perspektywy bezdomności, są im bliskie, a które nie zawsze mieszczą się w narracjach turystycznych przewodników.

Zapraszamy!

Wydarzenia BIOGRAFII WARSZAWY 2

1 lipca 2017, godz. 11:00 - 17:30
SZLAKIEM BIOGRAFII WARSZAWY 2. Wycieczka pilotowana przez osoby mieszkające w przeszłości na stołecznych ulicach.
Plan trasy:
11:00 | WOLA | Miejsce zbiórki: Komenda Rejonowa Policji Warszawa IV, ul. Żytnia 36. Opowiada: Bolek Marszewiecki

12:00 | MOKOTÓW | Miejsce zbiórki: Telewizja Polska S.A., ul. Jana Pawła Woronicza 17. W planie trasy: Mokotowskie Hospicjum Świętego Krzyża, ogród przy Centralnym Szpitalu Klinicznym MSWiA. Opowiadają: Waldek Andrzejczyk, Marek Bieżuj

14:00 | CENTRUM | Miejsce zbiórki: Warszawa Centralna – Dworzec PKP, Hala Główna. W planie trasy: Pałac Kultury i Nauki, „Patelnia” - plac Metro Centrum. Opowiadają: Waldek Andrzejczyk, Marcin Pujdak

15:30 | ŚRÓDMIEŚCIE | Miejsce zbiórki: IN SIDE, ul. Nowy Świat 23/25. W planie trasy: "Pawilony", Kamienica Branickich, Park Karola Beyera. Opowiada: Marcin Pujdak

17:00 | STARE MIASTO | Miejsce zbiórki: Barbakan, ul. Nowomiejska 15/17. W planie trasy: Jadłodajnia na Miodowej, Most Gdański. Opowiadają: Waldek Andrzejczyk, Bolek Marszewiecki

2 lipca 2017, godz. 12:00 – 17:30, miejsce: Plaża Poniatówka, ul. Wybrzeże Szczecińskie, Warszawa
BUDUJEMY DOMY. Działanie artystyczne i grupowa realizacja instalacji na podstawie projektów domów wykonanych przez osoby bezdomne. Prowadzenie: Łukasz Surowiec.

Na wszystkie wydarzenia wstęp wolny.

ŻYWE OBRAZY. Spotkanie dyskusyjne

Krzysztof Wodiczko | ŻYWE OBRAZY